4+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αλλάξουν τη ζωή σου

4+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Αύγουστος. Ίσως ο πιο περίεργος μήνας του χρόνου. Αυτό, διότι για πολλούς είναι ο μήνας που παίρνουν άδεια και πάνε διακοπές και από την άλλη είμαστε κι εμείς που τον μετράμε ως “1 μήνα πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου), δεν λείπουν βέβαια κι εκείνοι που βρίσκουν την ευκαιρία να διαβάσουν κάποιο βιβλίο αυτοβελτίωσης.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, το σίγουρο είναι ότι μάλλον έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, οπότε παρακάτω θα σου παραθέσουμε 4+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο σου χρόνο εποικοδομητικά.

Μιλώντας για αυτοβελτίωση λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας ο Mark Manson με το βιβλίο του The Subtle Art Of Not Giving A F*ck!

Ο απόλυτος οδηγός αυτοβελτίωσης!

βιβλία αυτοβελτίωσης - the subtle art of not giving a fuck

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Mark Manson αποτελεί έναν από τους κορυφαίους blogger αυτοβελτίωσης στην Αμερική ενώ το βιβλίο του, πολύ γρήγορα κατέκτησε τη Νο.1 θέση στα best sellers των New York Times, πουλώντας συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια αντίγραφα!

Ο Manson στον οδηγό αυτοβελτίωσης του όπως πολλοί χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο βιβλίο, αποκαλύπτει, πως το κλειδί για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, είναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε θετικοί όλη την ώρα, αντιθέτως σημασία έχει να γίνουμε καλύτεροι στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις “αναποδιές” στη ζωή μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει άλλωστε και στο βιβλίο του, “Στη ζωή έχουμε ένα περιορισμένο ποσό από δεκάρες για να δώσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να επιλέγουμε με σύνεση πού θα τις δώσουμε.”

Από την άλλη πλευρά τώρα, για τους πιο επιχειρηματικούς τύπους και ευλογώντας λίγο τα γένια μας, το εν λόγω βιβλίο ήταν αυτό το οποίο αναγέννησε και τις εκδόσεις Έσοπτρον. Περισσότερα μπορείς να μάθεις και σε αυτό το εξαιρετικό podcast των Business Review Greece “Από τα χρέη στα best sellers: Ο νέος που αναγέννησε τις εκδόσεις Έσοπτρον” .

Το Δώρο

βιβλία αυτοβελτίωσης - Το δώρο

Ένα βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη, ή μάλλον καλύτερα όπως ο ίδιος το αποκαλεί, ένα τετράδιο θαυμάτων. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου στο χώρο της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής ανάπτυξης, έναν χώρο τον οποίο υπηρετεί πιστά, τόσο μέσα από τα κείμενα του, όσο και μέσα από τις ομιλίες του. Για αυτό το λόγο θα προτιμήσω να παραθέσω τα λόγια του ίδιου από την παρουσίαση του βιβλίου του, αντί να εκφέρω την προσωπική μου άποψη επί του θέματος.

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.

Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.

Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο.

Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.

TO ΔΩΡΟ εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.

Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

Ο δρόμος της αυτοβελτίωσης απαιτεί θυσίες – The 5 A.M Club – Sharma Robin

βιβλία αυτοβελτίωσης - the 5 am club

ΓΙΝΕ ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια. Μέσα από μια μαγευτική –και συχνά διασκεδαστική– ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους, Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:

Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.

Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Μια μέθοδο βήμα βήμα για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανάπτυξη και ανανέωση.

Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται και θα σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος.

Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

 αυτοβελτίωση- rich dad poor dad

Το βιβλίο Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς… Καταρρίπτει το μύθο που υποστηρίζει ότι για να γίνετε πλούσιοι πρέπει να έχετε υψηλό εισόδημα. Αντικρούει την πεποίθηση ότι το σπίτι σας είναι στοιχείο του ενεργητικού σας. Δείχνει στους γονείς γιατί δεν πρέπει να περιμένουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα θα διδάξει στα παιδιά τους ό,τι χρειάζεται να ξέρουν για το χρήμα. Ορίζει ξεκάθαρα τι είναι πραγματικό στοιχείο του ενεργητικού και τι στοιχείο του παθητικού σας. Σας διδάσκει τι πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας σχετικά με το χρήμα για να εξασφαλίσετε τη μελλοντική τους οικονομική επιτυχία.

Σημασία δεν έχει τι λες αλλά πως το λες!

αυτοβελτίωση - σημασία δεν έχει τι λες αλλά πως το λες

Υποστηρίζει ο Parker Michael, συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου. Επιπλέον με βάση τον ίδιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζεις πως να ¨πουλάς τον εαυτό σου, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Είτε κυνηγάς την τέλεια δουλειά, είτε θες να ετοιμάσεις την τέλεια παρουσίαση για τον νέο πελάτη, είτε απλώς θέλεις να εντυπωσιάσεις ένα ακροατήριο δύο ή ακόμα και χιλιάδων ατόμων, αυτό το βιβλίο θα σου δείξει πώς να:

  • χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των τριών για να κερδίσεις ένα κοινό∙
  • προετοιμαστείς ώστε να είσαι ο εαυτός σου∙
  • συμφιλιωθείς με το άγνωστο και να υπερνικήσεις κάθε φόβο.

Τα πάντα είναι θέμα μάρκετινγκ. Μάθε, λοιπόν, πώς να πουλάς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να κάνεις τους πάντες να κρέμονται από τα χείλη σου!”.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σου πούμε, ότι το ταξίδι της αυτοβελτίωσης είναι ένας δρόμος δίχως τέλος, ωστόσο είναι ιδιαίτερα όμορφος και ενδιαφέρον. Ακόμη, να έχεις στο μυαλό σου ότι η αυτοβελτίωση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σου, είτε είναι προσωπικές, είτε στο εργασιακό σου περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι πίστη στον εαυτό σου και υπομονή!

Από εμάς, καλό καλοκαίρι και καλοφάγωτο, όποιο βιβλίο και αν διαλέξεις! Αν πάλι έχεις αμφιβολίες και θέλεις μία δεύτερη γνώμη, θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!