Φοιτητική ζωή 101: tips and tricks

Φοιτητική ζωή 101: tips and tricks

Τα πανεπιστήμια άνοιξαν, τα μαθήματα άρχισαν και εμείς έχουμε τα 5 tips που πρέπει να θυμάσαι ξεκινώντας και αυτό το ακαδημαϊκό έτος!

tip #1: Πήγαινε στις πρώτες δύο διαλέξεις.

Σε γενικές γραμμές η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι πολύ σημαντική και αναπόσπαστο μέρος της φοιτητικής εμπειρίας, αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζουν όλα τα μαθήματα τον χρόνο σου. Στις περισσότερες σχολές, δύο διαλέξεις είναι αρκετές για να καταλάβεις αν αξίζει να παρακολουθείς το μάθημα ή αν θα χάνεις μια δίωρη ανάγνωση των διαφανειών που ήδη προσφέρονται στο eclass.

tip #2: Πάρε όσες περισσότερες εργασίες γίνεται.

Δεν αμφισβητούμε την σημασία των θεωρητικών μαθημάτων, αλλά βλέποντας κάποια πράγματα στην πράξη (ή τέλος πάντων όσο πιο κοντά στην πράξη γίνεται), η εμπειρία της μάθησης ας πούμε πως γίνεται λίγο πιο ουσιαστική και ευχάριστη.

tip #3: Ξεκίνα να διαβάζεις με παρέα.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την συντροφιά της παρέας σου για να κάνεις επανάληψη για την εξεταστική ή να προετοιμαστείς για το επόμενο εργαστήριο. Συνήθως, όταν διαβάζεις με άλλα άτομα βλέπεις λεπτομέρειες που δεν θα εντόπιζες διαφορετικά (έστω ότι θα πάτε όντως για διάβασμα, όχι μόνο για καφέ).

tip #4: Ο εθελοντισμός κάνει καλό.

Βρες τις εθελοντικές ομάδες που σε ενδιαφέρουν και γίνε εθελοντής στα events και στις δράσεις που διοργανώνουν. Πρόκειται να κερδίσεις τρομερές εμπειρίες, αξέχαστες στιγμές και φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα!

tip #5: Απολαυσέ το!

Πολλοί λένε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα… Ότι και να ισχύει εσύ πρέπει να τα ζήσεις στο έπακρο! Πήγαινε στην σχολή, πήγαινε για καφέ, πήγαινε στα πάρτυ! Είναι πολύ σημαντικό να βρεις την δική σου ισορροπία και να το απολαύσεις!