Οδηγός Επιβίωσης: Κεφάλαιο 3 Φοιτητοπαρέα

Οδηγός Επιβίωσης: Κεφάλαιο 3 Φοιτητοπαρέα

Όλοι λένε πως τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα, όμως τί είναι αυτό που τους δίνει αυτήν την ιδιότητα; Σίγουρα δεν είναι οι ατελείωτες ώρες διαλέξεων ή οι κουραστικοί καθηγητές. Για μας, τα φοιτητικά χρόνια είναι από τα καλύτερα γιατί είναι μια ευκαιρία να συναναστραφείς με άτομα με τα οποία, πριν καν να τα γνωρίσεις, ξέρεις ότι έχετε τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον και πάνω σε αυτό χτίζονται φιλίες χρόνων!

Παρολαυτά δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις καινούργιους φίλους ως ενήλικας, ειδικά αν δεν ήσουν τρομερά τυχερός στις γνωριμίες του πρώτου εξαμήνου. Εμείς είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου και να σε παροτρύνουμε να πας και για έναν καφέ παραπάνω μετά το μάθημα.

tip #1: Μπες με το δεξί! Ή και όχι…

Οι πρώτες μέρες των μαθημάτων είναι εκείνες που θα δεις τον περισσότερο κόσμο οπότε οι επιλογές σου για κοινωνικοποίηση είναι ατελείωτες. Εμείς προτείνουμε να στοχεύεις σε ποιότητα και όχι ποσότητα! Αν δεν σε ενδιαφέρει η σχολή τότε εκείνες τις μέρες θα βρεις τους ανθρώπους σου, αλλά δεν ξέρουμε τι κάνεις σε αυτό το blog. Αν όμως σε ενδιαφέρει η σχολή είναι πολύ πιο εύκολο να γνωριστείς με εκείνους με τους οποίους συστηματικά θα βλέπεστε στα μαθήματα και θα μοιράζεστε ειλικρινό ενδιαφέρον για το αντικείμενο!

tip #2: Μετά το μάθημα τι κάνεις;

Αυτό το tip προϋποθέτει να πηγαίνεις στις διαλέξεις… Μην φοβηθείς να ρωτήσεις εκείνον τον συμφοιτητή ή εκείνη την συμφοιτήτρια να πάτε για καφέ μετά το μάθημα και ας μην γνωρίζεστε τόσο καλά. Είναι πολύ πιθανό να κλείνεις πόρτες σε νέες φιλίες, πριν καν χτυπήσεις το κουδούνι!

tip #3: Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον είπαμε.

Δεν χρειάζεται να προσκοληθείς στα πρώτα άτομα που θα γνωρίσεις επειδή είσαι σε νέα πόλη μακριά από το σπίτι σου. Η φιλία θέλει όσο να ‘ναι τον χρόνο της, οπότε ζύγισε λίγο τις επιλογές σου και μείνε ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και μετά το πρώτο έτος! 9 στους 10 φοιτητές (τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) μαρτυρούν πως τα πιο κοντινά τους άτομα τελειώνοντας την σχολή δεν είναι εκείνα με τα οποία έπιναν δέκα καφέδες την εβδομάδα στο πρώτο έτος.

tip #4: Ομαδικές εργασίες/Εργαστήρια και Άγιος ο Θεός!

Δώσε βάση στην δουλειά άλλων ομάδων στα πρώτα έτη και προσέγγισε, στα επόμενα εξάμηνα, τα άτομα με τα οποία νιώθεις ότι θα συνεργαζόσουν καλά! Στο πρώτο έτος όλοι μας τεστάρουμε τα νερά, μην φοβηθείς να αλλάξεις ομάδα εργαστηρίου ή ομαδικών εργασιών απλά επειδή στο πρώτο εξάμηνο η δουλειά σας πήγε περίπου καλά και συμπαθείς τα άτομα.

tip 5#: Πες και κάνα γειά.

Έχετε βρει κάτι πιο άβολο από την αναμονή για μετρό/λεωφορείο δίπλα δίπλα με συμφοιτητή και κανείς από τους δύο να μην λέει γειά, ενώ και οι δύο ξέρετε ότι θα βλέπεστε κάθε εβδομάδα περιμένοντας το ίδιο μέσο; Για εμάς αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία είτε για small talk είτε για την αρχή μιας νέας φιλίας!

Δώσε ευκαιρίες στα άτομα γύρω σου και ο κόσμος και δεν θα πάψουν να σε εκπλήσσουν!